zaterdag 7 februari 2015

Yo, tambien!

Film: Yo, tambien (2009)


Een man met syndroom van Down met normale intelligentie wordt gevolgd in zijn leven, zijn nieuwe baan, zijn vriendschap met en verliefdheid op een collega.

Vrolijke en ook verdrietige film. Heel mooi en ontroerend.
Erg mooi vond ik ook de dansschool waar je mensen met syndroom van Down ziet dansen en oefenen.

De acteur heeft in de realiteit een universitaire graad behaald (als eerste in Europa)



2 opmerkingen:

  1. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat het syndroom van Down juist betekende dat iemand een meer dan gemiddeld lagere intelligentie heeft. Ben even gaan googlen en zie nu dat een zeer klein percentage een normale tot zeer hoge IQ heeft. Dan kan ik mij het drama wel voorstellen. Wij mensen die zo op uiterlijk gefixeerd zijn zullen lastig daarom heen kunnen kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze man was opgevoed door een intellectuele moeder die hem verder heeft 'opgetild', maar accepteren zoals hij was dat kon ze niet. Ze worden hun hele leven als kinderen behandeld. Erg tragisch als je met een normale intelligentie met zo'n extra chromosoom wordt geboren. In Nederland wordt het wel iets meer geaccepteerd, maar een relatie van een normaal iemand met een Downer is toch een brug te ver denk ik. Toch is het een hele levenslustige film waar je ook steeds blij van wordt. Met plezier naar gekeken en ook veel herkend (zelf ermee gewerkt)

    BeantwoordenVerwijderen