vrijdag 8 juli 2011

The Brooke Ellison Story

Film: The Brooke Ellison Story(2004) Tv-film naar een waargebeurd verhaal, maar over de echte Brooke kan ik niks vinden, want alles googlet naar de film. Verhaal gaat over een jong meisje dat door een auto-ongeluk voor haar leven verlamd raakt vanaf haar nek. Aanvankelijk lijkt ze ten dode opgeschreven, maar ze overleeft en door eigen wilskracht en grote offers van haar moeder die haar 24/7 begeleidt weet ze het ver te schoppen t/m een masters degree op Harvard.

Het verhaal rolt als een gek door het leven van Brooke zonder ergens lang bij stil te staan. Dat heeft wel iets fris, maar is tegelijkertijd de zwakte van de film. Zo krijgt de vader veel financiƫle tegenslag en verzamelt hij bewijslast tegen de onwillige bureaucraten, maar ineens lijkt alles opgelost. Hij krijgt veel hulp van collega's en buren, ook in een enkel shot aangeduid. De problematiek van de zus wordt licht aangeduid, maar is ook ineens weer over na een vermanend woordje van moeder. Toch een interessante film, zeker omdat het waar gebeurd is en al helemaal omdat de film is geregisseerd door Superman Christopher Reeve, die, zelf verlamd geraakt, weet waarover hij het heeft.

Knap gedaan is de overgang van meisje Brooke naar tiener Brooke. In hetzelfde shot vloeit de een over in de ander en de twee actrices zijn zo gelijkend dat het heel geloofwaardig is.

Hoewel de film uit 2004 is werd hij nu voor het eerst op Nederlandse tv vertoond.

ps Dankzij Hanss toch een link naar de echte Brooke en wel hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten