zondag 17 juli 2011

Zadelpijn

Film Zadelpijn (2007) Naar het boek van Liza van Sambeek, een Nederlandse film die niet verveelt en niet gekunsteld aandoet, dat is al heel wat en dan ook nog mooi, boeiend, goed gespeeld. Zeven vrouwen van rond de vijftig maken hun jaarlijkse fietstocht in Frankrijk met bergbeklimming als apotheose. Met elk van hen is van alles aan de hand en de zadelpijn is wel het minste wat ze aan pijn meemaken. Een vrouwenfilm, in de beste zin van het woord. Ondanks 'zware' onderwerpen als overspel en terminale kanker blijft de film licht van toon; met veel humor en ook verdriet is het een bemoedigende film, die ook over zusterschap gaat.

2 opmerkingen:

  1. Deze film heb ik ook ooit eens gezien en was toen ook verrast door het aangename spel van de Nederlanders. Het leven zoals het in al zijn ruwheid voor kan doen met het lijden maar ook de liefde. Ja, Nederlanders kunnen het dus wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik vond dit ook een hele leuke film. Vooral ook omdat ik toen net in die streek op vakantie was geweest en dus heel veel plekken herkende :)

    BeantwoordenVerwijderen