woensdag 8 augustus 2012

doctor Who: Galaxy 4

Doctor Who 3x01: Galaxy 4

De eerste recon in een lange reeks en het viel mee. Vooral verrassend was dat ze er wat bewegende beelden hebben tussengeschoven. Dat heb ik bij Marco Polo niet gezien. En als je eenmaal in het verhaal zit kijk je of het nooit anders geweest is.

De Dravah's zijn niet zo aardig, nee het zijn loeders: Maagha die alleen maar aan doden denkt en haar klonen die niet kunnen denken en alleen maar willen doden. En dan heeft Maagha nog zelfmedelijden ook omdat ze de enige is die kan denken. Dat ze op het eind dan ook mee exploderen met de planeet, daar kan ik echt niet mee zitten.(sommige mensen vonden dat niet kunnen)  De heks van Hans en Grietje wordt ook in het vuur geworpen en daar heeft een kind nog nooit een traan om gelaten.
De Rills die ammoniak inademen en er niet zo mooi uitzien deden mij heel sterk denken aan ambassador Kosh in Babylon 5. (Heel jammer als je die serie nog nooit gezien hebt. Ga gauw kijken!) De Rills zijn het tegendeel van de Drhavins. Ze zijn onzelfzuchtig en willen helpen (en ook wel graag overleven)
De Chumbleys, hun machines, maken leuke geluidjes, vooral dat vragende geluidje wat van laag naar hoog gaat.


Steven krijgt het zwaar te verduren en is op sterven na dood. Op het nippertje krijgt hij weer lucht. "Breathe, Steven, in and out, in and out"

Aan het eind van de aflevering heeft Vicky een blessure en is de doctor al die gevaren even beu. We zien ook vast een stukje van de volgende aflevering en de nieuwe gevaren liggen alweer op de loer.

4 opmerkingen:

  1. Het verhaal is me wat te moralistisch met uiterlijk schoon zegt niets, het gaat om het innerlijk. Het heeft bijna ook iets seksistisch doordat de zogenaamde mooie vrouwelijke krijgers wel heel erg dom zijn. Het doet me denken aan het stereotype domme blondjes.
    Dat ze het leven uiteindelijk lieten, vind ik ook wel wat ver gaan. Als je dom ben en achterdochtig
    heb je geen recht van overleven? Wel heel hard. Maar ja, het bestaan is natuurlijk ook hard.

    De Chumbleys vond ik ook superleuk met hun geluidjes en hoe ze in elkaar konden schuiven en dan later weer zich strekten. Zeer aandoenlijk.

    Opmerkelijk was de opmerking van de Doctor dat hij nooit iemand zou doden. We hebben dat wel anders gezien in het eerste seizoen. De Doctor is gegroeid wat dat betreft.
    Waar hij niet in gegroeid is, is in zijn vooroordelen want ook hij dacht in het begin gelijk dat de Rills niet te vertrouwen waren. De latere Doctors zouden met deze situatie anders omgegaan zijn.

    PS:
    Je hebt geen foto van een Rill kunnen vinden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. jawel maar nogal vaag. Op Tumblr staat wel een foto van een Rill. Permalink: http://kijkenluister.tumblr.com/post/28930954692/i-am-watching-doctor-who-ikkeek-doctor-who

      Verwijderen
  2. Deze foto is ook heel leuk dus ik mis de Rill niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, zo vaag is die toch niet. Mijn beeld was over het algemeen slechter dan dit plaatje. :-)
    Leuk die Rill.

    BeantwoordenVerwijderen