vrijdag 4 oktober 2013

Doctor Who: The Dominators

Doctor Who (classic) S6E01: The Dominators

Een vijfdelige aflevering waarvan alle deeltjes bewaard zijn gebleven. Dat is toch wel heel erg genieten na al dat afzien in seizoen 5. Wat heerlijk om al die gezichtsuitdrukkingen te zien, met name die van de doctor en Jamie.
 Hun samenspel in deze aflevering was weergaloos. Die hadden er echt zin in. Vooral de scène in de raket (dl 3) was superleuk.
Bij een zo grimmige aflevering met zelfs martelingen  (door de Dominators tests genoemd) zijn deze comic reliefscènes zeer welkom. Als die grappen er niet bij waren geweest was deze aflevering niet te harden geweest. Nu werd het allemaal toch enigszins luchtig gehouden.

Deze aflevering had een duidelijk anti-pascifistische boodschap. De Dulcians waren eindeloos aan het bakkeleien over wat wel en wat niet en kwamen totaal niet in actie. En maar redeneren wat de mogelijkheden waren. Ze kwamen tot de volgende conclusie: Fight, submit or Flee. FIGHT???? riepen ze in koor. Nee dat was geen optie :)

De Dominators waren het andere uiterste met hun verhoogde schouders en bult, maar ik vond ze wel vrij overtuigend. Die twee mannen, de een die het destroyen maar niet kon laten en de ander die hem telkens tot de orde riep, wat maar niet hielp, moest ergens wel lachen om deze twee, ze waren wel vrij dominant bezig. Silence silence riepen ze maar steeds en obey.
En dan hun robots, de quarks. die zagen er grappig uit, maar ze waren heel gevaarlijk. Waarom ze nou slaven wilden als ze die robots al hadden? Die konden ze toch makkelijk al het werk laten doen?
Zoe is een aanwinst. Ze kan weliswaar heel hard schreeuwen, maar ook goed denken en handelen.

Een leuke en ook spannende aflevering!

5 opmerkingen:

  1. De tweede Doctor en Jamie zijn voor mij het gouden duo van de hele Doctor Who-serie. Zo leuk dat jij nu ook zo hebt genoten van het samenspel van deze twee. Die zullen als acteurs ook wel waanzinnig veel lol hebben gehad, dat kan niet anders.
    En de Doctor die zich voordeed als dommerd was hilarisch.

    Het anti-pacifisme (spelling moest ik opzoeken, jij hebt het weer anders geschreven, lastig woord) was wel behoorlijk duidelijk. De Dulcians werden wat afgeschilderd als Griekse filosofen in hun discussie-manier van leven maar ook in hun kledij.
    De Dominators zagen er geweldig mooi uit met die schilden op hun rug alsof ze agressieve schildpadden waren. Goeie vraag stel je over waarom zij nu slaven wilden. Het lijkt er inderdaad op dat die Quarks het veel makkelijker veel beter doen. Nou ja, die ene Dominator riep wel steeds dat ze weinig energie hadden en daar zuinig mee moesten zijn. Dat zou dan wel eens de reden kunnen zijn. Door Dulcians in te zetten, konden ze energie besparen.
    En ja die Quarks. Zo schattig in uiterlijk maar ook als ze lagen te spartelen onder een steen of op een andere manier beschadigd waren geraakt.

    En hoei, wat een explosies allemaal. Het schijnt dat speciale effect mensen dat geweldig vinden om te doen.

    Wat vond je van de reiscapsule? Net een pil die door de lucht werd geschoten. Ontzettend leuk. Ja, deze ontwerpmensen hebben zich echt te goed te gedaan.

    Het viel mij ook op dat Zoe zo goed kon schreeuwen. Maar gelukkig blijft ze verder net zo inventief en onderzoekend.

    Ik had alleen even een keer dat ik dacht dat het maf was. Namelijk dat Jamie gelijk begreep wat een periscoop was en hoe hier mee om te gaan. Als Highlander kan ik me niet voorstellen dat hij bekend was met deze technologie. Maar wie weet heeft hij dat tijdens een avontuur waar wij niets van weten al iets over opgepikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De periscoop is al heel oud. Heb het even nagekeken op http://nl.wikipedia.org/wiki/Karl_Drais. Deze zelfde Freiherr heeft nog een heleboel andere dingen uitgevonden. Erg leuk om te lezen. Ik denk dat Jamie er wel mee bekend was :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat je dat je dat hebt opgezocht.
    Maar een Highlander en een periscoop blijft toch een beetje....hahahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ze wilden ook wel eens over die hoge bergen kijken zonder gezien te worden :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahahaha, jij bent geweldig! Prachtig beeld roep je hiermee op. Daar kan ik wel een tijdje mee voort. Hihihihi.

      Verwijderen