maandag 13 juni 2011

Game of Thrones: Baelor

 Serie: Game of Thrones 1x09. Baelor
Maar weer even de bespreking uit de nieuwsgroep eronder gooien:
ep. 1x09 Baelor

Nou ik was blij dat ik het boek had gelezen, maar zelfs dan nog: Wat een
ontzettend schokkende twist! Ik zit nog helemaal te shaken, hoe ze dat
gedaan hebben. Veel en veel heftiger dan in het boek. Ik kan nu nog even
niks zeggen over de rest, moet even bijkomen.
(paar uurtjes later)
Heftige aflevering dus met ook een paar interessante biografische uitweidingen met name het verhaal van Tyrion. Erg leuk liefje heeft hij nu voor in bed, en leuke spelletjes spelen ze samen met Bronn erbij. Wel een erg sneu verhaal hoe Jaime hem ooit in de maling genomen heeft.

Jon Snow krijgt nu zijn zwaard. Wat vorige week nog een spoiler was is nu echt zo. En de blinde Aemon heeft ook een tragisch verhaal te vertellen. Hij is een Targaryen en zijn hele familie is vermoord. Moraal: kies je voor eer of voor je geliefden?

Het verhaal van Ned eindigt dus zeer tragisch. Eerst wil hij nog zijn eer redden, dan maar een paar jaar minder leven, als hij dan uiteindelijk voor het leven van zijn dochter kiest en verraad 'bekent', wordt hij alsnog onthoofd vanwege die verschrikkelijke Joffrey. Hij had beter het geheim van Cersei en Jaime kunnen uitroepen ten overstaan van de hele burgerij, dan had zijn dood tenminste nog zin gehad. Verschrikkelijk! Maar wat een superieure scène was dat!

En dan Drogo die op sterven ligt en de zwarte magie van de vrouw die hem het leven moet laten behouden, maar leven heeft een prijs in de zwarte magie. Het paard van Drogo. Volgende week meer.

Het verhaal van Robb en Caitlyn kan me momenteel het minst boeien, vorige week ook al. Behalve dan dat ze Jaime te pakken hebben, wat een goeie vangst is natuurlijk. Jaime stelt een gevecht van 1 op 1 voor, maar Robb is slim genoeg om dat af te slaan.

Nou deze aflevering heeft heel wat teweeg gebracht in de VS onder de mensen die alleen de serie volgen. Men is woedend en/of bedroefd, dat de held van het verhaal zomaar wordt afgeslacht in het eerste seizoen. Sommigen zij zo verontwaardigd dat ze besluiten om niet verder te kijken, boeklezers spreken hun moed in, want nu begint het allemaal pas.

Nog één aflevering en dan moeten we een tijd wachten op dat begin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten