donderdag 30 juni 2011

Arrietty

Film: Arrietty (anime)

Een juweeltje uit de Ghibli-studio, maar anders dan vorige films, niet onder regie van Miyazaki en minder mysterieus. Het idee van deze film is wel van Miyazaki, maar die is te oud geworden en heeft het stokje overgedragen aan een zekere Yonebayashi. Toch een erg mooie film waar je met een ontroerd gevoel naar kijkt en op terug kijkt. Verfijnd en met mooie details, enerzijds een beetje zoet misschien, maar toch ook spannend af en toe.
 Het verhaal gaat over een klein volkje, geen kabouters met puntmutsen, geen mensen, maar een verkleinde uitgave van mensen. Het leuke is dat je je steeds een heel klein mensje waant, waardoor de verhoudingen van de gewone dingen totaal anders worden. Een speld bijv. wordt een zwaard, een suikerklontje wordt een zwaar te tillen object dat maar net in een rugzak past. Of de verhoudingen altijd kloppen, daar heb ik wel eens mijn vraagtekens bij, maar ja, niet echt storend verder.
De film komt pas volgende week in de Nederlandse bioscopen, herstel: in de filmhuizen, maar ik heb vast even voor jullie gesneakt :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten