donderdag 14 februari 2013

Doctor Who: The Macra Terror

Doctor Who 407: The Macra Terror

Ondanks dat er maar af en toe een beeldje bewoog, vond ik dit een spannende, ja zelfs enge aflevering. De eerste aflevering al helemaal, aangezien daar nog alleen de dreiging is en niets zichtbaar, maar dat gevoel van dreiging weten ze nog heel lang vast te houden, ook al hebben we al een macra gezien. Niet dat je ze helemaal precies ziet; je ziet een paar ogen of een klauw, maar hoe ze nou precies in elkaar zitten blijft onduidelijk. Misschien ook dat de tegenstelling met de happy family veel bijdraagt aan de engheid. Er wordt gezongen, gelachen, gehoorzaamd, dat het een aard heeft.
Greet the morning with a shout.
Everyone up. The sun is out.
Rah, rah, rah!
Cheer for the Colony.
We're the gang that works the hardest, and we must obey.
Obey Control. Ring the bell.
Ondertussen moet de kolonie gas uit de grond pompen voor de Macra, want die ademen gas ipv zuurstof. In hun slaap worden ze in een soort hypnose gebracht en ze hebben geen idee onder wiens invloed ze staan. Ook de doctor en companions probeert men te hersenspoelen, maar alleen Ben raakt onder hun invloed. Polly en Jamie komen bijna in handen van de Macra op hun onderzoekstochten, maar dat loopt allemaal weer net goed af.

Wel jammer dat het laatste deeltje een beetje afgeraffeld wordt (zoals wel vaker) Door een explosie komen alle macra om het leven en iedereen is weer blij. En voordat de doctor tot nieuwe Pilot wordt gekozen, maken ze dat ze wegkomen in de Tardis.

2 opmerkingen:

  1. Wat een foto van Polly en Ben! Bij bewegende beelden komt dat toch wel ietsjes anders over.

    Heel leuk dat je ondanks dat het hoofdzakelijk een recon was met foto's die soms ook nog eens heel onduidelijk waren, je toch de spanning hebt gevoeld. Ik ben heel blij dat je hebt doorgezet met de recons.

    Opmerkelijk inderdaad dat de vrolijkheid van de mensen het zo heel eng maken. Je voelt dat het niet klopt en de Doctor wist het gelijk al. Alleen wat het dan precies is dat heeft dan tijd nodig om ontrafeld te worden.

    Het afraffelen in het laatste deeltje voel ik niet zo. Om er nog een extra deeltje bij te maken, zou het onnodig uitgerekt maken, denk ik.

    Heb je gezien dat er een nieuwe openingstitel was met daarin het gezicht van de tweede Doctor? Ze hebben dit ook al bij de eerste Doctor geprobeerd maar het vervormen van gezichten werd in de eerste jaren afgekeurd.

    Jammer is dat we het dansje van Jamie niet hebben kunnen zien. Daar was ik wel benieuwd naar. Wie weet dat we het later nog eens zien.

    Over het algemeen vond ik dit een redelijk sterk verhaal met goeie vondsten zoals de hersenspoeling 's nachts en de controler die er zelf doodsbang uitziet maar iedereen blijft roepen dat de Macra niet bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, een vijfde deeltje was absoluut ongewenst. Toch moet je maar eens kijken hoe snel ineens alles weer goed is.
      Ja die intro dat was ik nog vergeten te zeggen, die vind ik erg leuk, zoals het gezicht van de doctor langzaam uit de strepen tevoorschijn komt en dan daarna pas de letters.
      Dat dansje van Jamie miste ik ook, was leuk geweest, maar het duurde maar kort. Hij durft wel in een kilt te lopen, maar voor dansen geneert hij zich.
      Voor de volgende aflevering gaan we weer naar zes deeltjes, waarvan twee bewaard gebleven. Ben benieuwd.

      Verwijderen