zondag 10 februari 2013

Doctor Who: The Moonbase

Doctor Who 4x06 The Moonbase

Alweer een week geleden dat ik die gezien heb, dus even kijken wat me is bijgebleven.
Allereerst dat het toch wel erg leuk is om samen te kijken en ten tweede dat het ook erg leuk is dat er twee van de vier afleveringen bewaard zijn gebleven en ook de kwaliteit van de twee recons zeer behoorlijk was.

De Cybermen zijn terug in een iets andere gedaante en met een iets andere stem. Heel jammer, want de eerste Cybermen spraken bijna zingend met hele langgerekte klinkers, deze stemmen zijn veel mechanischer en werken eerder op je zenuwen.
 We zijn in 2070 en er is een basis op de maan waar het weer wordt beïnvloed. (blij dat het nog niet zover is, anders hadden we vast geen sneeuw gehad deze winter) Hoe de Cybermen plotseling weer herrezen zijn nadat ze in The Tenth Planet zijn gesmolten samen met hun thuisplaneet, dat vermeldt het verhaal niet, maar we zitten er mooi weer mee opgescheept. En net als de Daleks willen ze niets liever dan planeet aarde met zijn bewoners vernietigen (Motief: ze zouden eventueel een gevaar voor hun kunnen vormen) Ze gebruiken daarvoor de Gravriton, het instrument op de maanbasis dat het weer op aarde beïnvloedt. Maar eerst verspreiden ze een virus waarmee ze de bemanning van de basis als willoze poppen kunnen controleren.
Uiteindelijk weten de doctor en zijn drie companions dit plan te verijdelen (Jamie ligt ook meer in de ziekenboeg, maar er was niet op hem gerekend door de schrijvers, hoorde ik uit betrouwbare bron), zodat de situatie weer gered is, de Cybermen vanaf de maan naar omhoog zweven en onze helden de Tardis weer in kunnen stappen voor het volgende avontuur.

1 opmerking:

  1. Samen kijken vond ik ook erg leuk. Dus dat kunnen we best nog eens doen. :-)

    De stemmen van deze Cybermen werken mij ook zeer op de zenuwen. Heel erg zonde want ik vond ze er wel heel leuk uitzien en op het maanoppervlak mooi langzaam marcheren.

    De Doctor wil ook wel weten hoe zij nu weer herrezen zijn maar daar wordt helaas niet meer over gerept. Wel is er de scène waarin de Doctor wat voor zich uit zit te murmelen en in debat lijkt te zijn met zichzelf. Een zeer ongebruikelijk tafereel.

    Leuk is dat de Doctor Polly laat weten een medisch doktersexamen te hebben afgelegd in Glasgow ....1888.

    Er zou aan het begin van de vierde episode het woord 'cue' te horen moeten zijn, geroepen door een crewmember. Ik heb dit gemist.

    Over het algemeen best een leuk verhaal met de tweede Doctor die elk verhaal meer in zijn rol komt.

    BeantwoordenVerwijderen