zondag 1 mei 2011

The Agreement Dissection, Seizure en Het Verdronken Dorp

The Big Bang Theory 4x21 The Agreement Dissection. Eindelijk weer een na een paar weken wachten en was weer ontzèttend leuk!

Stargate Universe 2x15 Seizure. Twee verhaallijnen waarvan ik het hele gedoe met de stenenswitch niet snapte, de tweede verhaallijn op het schip zelf was wat makkelijker te volgen en laat zien dat het downloaden van entiteiten in computers grote risico's met zich meedraagt.

In Turkije afl.Het Verdronken Dorp. Veel dorpen zijn onder water komen te staan omdat overal dammen worden gebouwd voor electriciteitsopwekking.

N.a.v. de uitzending van vorige week over soaps en censuur heeft Bram Vermeulen een column geschreven waarin hij schrijft dat hij vond dat Turken zo snel beledigd zijn. De Turken in Nederland hebben hem inmiddels weten te vinden, want er staan al 42 reacties waarin de strekking van zijn column min of meer bevestigd wordt. Ze vinden hem dom, lomp en arrogant en nog een heleboel meer. Jammer, Bram stelt zich vooral vragend op. maar hij is een Nederlandse journalist met een Nederlandse manier van vragen stellen, die daar misschien niet altijd goed valt en ook het gebrekkige Turks zal een rol spelen. Dat voor de beledigde Turken daar, maar die commentaren hier, dat is gewoon plat gescheld en nogal stuitend. Gelukkig is er ook wat tegenwind.

1 opmerking:

  1. Cultuurverschillen zijn vaak moeilijk te overbruggen, helaas. Wel dapper dat deze Bram daarover durft te spreken en te schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen