dinsdag 17 mei 2011

Maxima, The Wolf and the Lion, Gerry

Maxima, portret van een prinses. Mooi gemaakte documentaire n.a.v. haar 40e verjaardag. Wat een veelzijdige en positief ingestelde vrouw. Ik was onder de indruk.

Serie: Game of Thrones 1x5 The Wolf and the Lion. Erg heftige aflevering. Veel gehak en gulpend bloed. Niet mijn ding. Wel veel interessante confrontaties en ontwikkelingen, m.n. die tussen koning Robert en Ned Stark. Het Hand van de koning zijn is maar van korte duur. De actie van zijn vrouw om Tyrion gevangen te nemen komt hem duur te staan, voorlopig met een fikse verwonding. Spannende aflevering.

Film: Gerry van Gus van Sant.  Een arthouse-film over een dwaaltocht van twee vrienden door de woestijn. Maar er is geen karakterontwikkeling, er zijn slechts wat korte soms hilarische dialogen. Er gebeurt bijna niets, maar niet helemaal niets. Een zeer indringende en beklemmende film met soms ondragelijk lange scènes van alsmaar hetzelfde, maar dan toch weer niet helemaal hetzelfde. Het is net minimal music, maar dan in beeld. Er zijn twee vrij lange tracks van Arvo Pärt, die veel aan de sfeer bijdragen. Verder alleen de wind, de wolken, het veranderende landschap, de dag en de nacht en twee jonge mannen die langzaam maar zeker uitgeput raken. Gedurfde film, maar ik was blij toen het afgelopen was.

2 opmerkingen:

  1. Voor jou ook een gedurfde onderneming om die film Gerry helemaal af te kijken. Muziek van Arvo Pärt kan bijna niet missen wat sfeermaken betreft. Het zal vast ook wel erg stemmingsgevoelig zijn of je een film als deze kan pruimen of niet.

    GoT wil ik nog wel in nkSF bespreken. Inderdaad een opmerkelijk bloedige aflevering.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De inleider voor de film had ons een mooi einde beloofd, dus dan blijf je kijken.

    Zonder die arm had ik GoT graag besproken, veel over te zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen