woensdag 8 januari 2014

Ronald Giphart - Nanne Meulendijks: De Wake

[boek] Ronald Giphart en Nanne Meulendijks: De Wake


De Wake is het eerste van drie verhalen van Ronald Giphart omtrent de dood en hier is door de illustrator Nanne Meulendijks een stripverhaal van gemaakt.

Het is een juweeltje van een boek. De tekeningen en kleuren zijn een lust voor het oog, het verhaal van Giphart is intrigerend, ontroerend, filosofisch en humoristisch. Ik heb het in één adem uitgelezen. Geen bladwijzer nodig gehad.

Siem, een hoogleraar valt van een berg en sterft. Vanaf dat moment beschrijft hij de gebeurtenissen tot aan de vlammen van het crematorium. Zijn vrienden houden een wake voor hem en vertellen anekdotes over zijn leven en hun eigen herinneringen die Siem soms kan corrigeren.

 Na het lezen van dit boek zul je nooit meer hetzelfde naar een dode kijken, een wake meemaken of in een crematorium zitten.

Prachtig uitgegeven met als minpuntje dat het boek heel slecht aan de kaft geplakt is. Al lezend laat het los. Erg jammer.

1 opmerking:

  1. Dat van die kaft is wel heel erg jammer. Ik ben sowieso vaak teleurgesteld over hoe slecht graphic novels gedrukt worden waardoor tekeningen over twee bladzijden heel lelijk uitkomen omdat het door de naad gebroken wordt.
    Bij dit boek vind ik de kleuren heel erg sfeervol en het verhaal zo prachtig benadrukken. Ook zijn de tekening sfeergevend maar door het ontbreken van allerlei details is er genoeg voor de fantasie om in te vullen.
    Ja, een prachtboek!

    BeantwoordenVerwijderen