woensdag 9 november 2011

Logan's Run

Film: Logan's Run.(1976)

 Ik had hem nooit helemaal gezien want viel erin toen hij een keer op tv was, dus daarom alleen al was het de moeite waard om deze cultklassieker weer eens terug te zien. Je kunt de film in tweeën delen. Het gedeelte in de stad en het gedeelte daarbuiten. Het eerste deel is verreweg het leukst. Spannend met achtervolgingen, de aanblik van de futuristische stad, de hele ideeënwereld. Zijn ze eenmaal buiten dan zakt het verhaal nogal in. Er is nog de ontmoeting met 'de oude man', de kennismaking met de ouderdom dus, verpersoonlijkt in de figuur van Peter Ustinov, die wel grappig is maar ook een beetje oubollig, zelfs voor die tijd. Hij leeft te midden van een heleboel katten en citeert overvloedig uit het kattenboek van TS Elliott: Old Possum's Book of Practical Cats (1939) en heeft zijn katten ook daarnaar genoemd. Het eind van de film is nogal afgeraffeld. Het boek waarop deze film is gebaseerd heeft een totaal ander einde en in de remake, waarvan sprake is (2014?) wil men zich meer aan het boek gaan houden. Dus ben erg benieuwd wat dat gaat worden.

3 opmerkingen:

  1. Boek? Is het gebaseerd op een boek? En de film is van 1976? Tjonge, ik had hele andere ideeën hierbij. Grappig. Krijg ook wel zin om deze film te gaan kijken. Wie weet komt dat er nog eens van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist het ook niet maar het is gebaseerd op een gelijknamig book van William Francis Nolan (1967) Wat had jij er dan voor ideeën bij?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat het een moderne 21ste eeuwse fantasy serie was. Uchhum.

    BeantwoordenVerwijderen