vrijdag 4 november 2011

The Sunny Side of Sex

jonge Mosou-meisjes
The Sunny Side of Sex. Afl. 2. China. De Mosou

Sunny Bergman bezoekt de Mosou, waar het 'wandelhuwelijk' traditie is. Man en vrouw wonen niet bij elkaar maar blijven in hun gezin wonen en gaan alleen ‘s nachts naar de ‘flowerroom’ van hun geliefde. Kinderen blijven bij het gezin van de vrouw. De man zorgt voor de kinderen van zijn zus, die als hij oud is voor hem zullen zorgen.

Tegenwoordig komen er veel toeristen naar het gebied, die denken dat er vrije seks te halen valt, maar die hebben het niet begrepen. Er zijn voor die toeristen nu ook al vrouwen die zich voor Mosou uitgeven, maar in feite is het een monogame cultuur en er is geen vrije seks.

3 opmerkingen:

  1. Wat ingewikkeld. Blijven man en vrouw elk
    bij hun vader en moeder wonen? Hopelijk heeft de vrouw een broer die weer voor haar kinderen zal zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is allemaal goed geregeld kreeg ik de indruk en ingewikkeld? Het heeft vele voordelen, ze krijgen nooit ruzie en kinderen zijn nooit de dupe van een scheiding, als die al voorkomt want er is geen huwelijk. Kijk de uitzending, erg de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tot drie keer toe las ik Moscou in plaats van Mosou en begreep dan ook niets van day deze Russische gewoonte zo verborgen was gebleven. De foto deed mij de ogen openen. Dit is een heel ander volk! Mooi om te weten dat het ook heel anders kan.

    BeantwoordenVerwijderen