maandag 11 april 2011

Hubble

Imaxfilm in het Omniversum Den Haag: Hubble. Over het repareren van de Hubble-telescoop in de ruimte en over de ruimte zelf. Door de Hubble wordt zichtbaar wat eerst niet zichtbaar was. Miljarden sterrenstelsels, ontstaan en vergaan van sterren. Heel imposant. Als film is het een beetje een ratjetoe en op het commentaar bij de film kun je ook wat commentaar hebben.

Serie In Turkije. afl. 3: Weg van Europa. Was weer machtig interessant. Ditmaal ging het eigenlijk meer over Irak. Duizenden Turkse vrachtwagens rijden dagelijks de Irakese grens over (Irak is buurland van Turkije) om hun handelswaar te verkopen. Ook werken er heel veel Turken (meest Koerden die een eigen domein hebben in een deel van Irak) voor rijke Irakezen, in de bouw. Hele villawijken worden opgetrokken door de Turken, die bekend staan als harde werkers, terwijl onder de Irakezen zelf een hoge werkloosheid heerst. Het zijn de buitenlanders die het land daar opbouwen na de oorlog. Interessant om vanuit andere gezichtspunten te kijken, bijv. hoe vanuit Turkije naar Amerika en Europa wordt gekeken.

Serie A'dam e.v.a.  afl. Nachtschade. Dat was heel erg schrikken voor mij en voor alle anderen die zo blij werden van de serie. Dit was een erg trieste aflevering.



2 opmerkingen:

  1. Hadden wij niet geconstateerd eigenlijk al veel meer te weten dan de Hubble kan zien? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, de Vulcans heeft de Hubble nog niet ontdekt ;)

    BeantwoordenVerwijderen