zaterdag 16 april 2011

Mildred Pierce 5 (slot)

miniserie Mildred Pierce aflevering 5. Slotaflevering.
Sommige mensen hebben een keiharde leerschool nodig voor hun de ogen opengaan. Mildred is er zo eentje. Vandaar dat dit een hele heftige slotaflevering was. De rest toch maar even onder spoiler space.
Mildred blijft maar op zoek naar haar dochter en wil haar zanglessen betalen, wat niet lukt, want haar muziekleraar weet al dat moeder haar dochter terug wil winnen. Dan komt Mildred klaploper Monty tegen en gaat ze nog met hem trouwen ook. Op haar huwelijk komt Veda voor haar zingen en Mildred is in de zevende hemel.
Wanneer Wally die haar altijd geholpen heeft bij haar zaken haar failliet wil verklaren als ze niet zorgt dat haar schulden worden afbetaald (ze heeft er nogal wat gemaakt omdat ze veel geld steekt in de concerten van Veda) zit er niets anders op dan Veda (die veel geld verdient) om een bijdrage te vragen. Als ze thuiskomt treft ze Veda bij Monty in bed aan (ook dat zag je al aankomen) en stort haar wereld in. Veda is ijskoud tegen haar moeder en Monty zelfs verwijtend alsof het Mildreds eigen schuld is. Mildred grijpt Veda bij de keel en wil haar wurgen, maar Monty weet dit te voorkomen.
Slotscène: Mildred hertrouwt met Bert (die de hele serie heel sympathiek is gebleven). Veda komt nog even langs, maar nu heeft Mildred haar spelletjes helemaal door. Een hevig geëmotioneerde Mildred roept Veda toe dat ze haar nooit nooit meer wil zien. Bert troost haar in haar diepe verdriet en zegt: To hell with her! Dan na enige aarzeling zegt Mildred hem na: To hell with her!
De symbiotische band tussen moeder en dochter is eindelijk verbroken.

2 opmerkingen:

  1. Goh, zelfs als ik dit alleen maar lees, krijg ik er al kippenvel van. Toch nog een waardig einde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nah, ik vond het allemaal maar matig. Heb het wel afgekeken, maar daarna van de harde schijf gegooid :)

    BeantwoordenVerwijderen